Dom Perignon Champagne

Total 0 stk
I det 17. århundrede satte munken dom Perignon ord på en ambitiøs vision: "At producere den bedste vin i verden."  Ikke mange år efter udtalte samme munk: "Jeg drikker stjerner."
Dom Perignon siges at være Champagnens fader, og selv den dag i dag er ordene en genial og præcis beskrivelse af den fine smagsoplevelse, man får, når glasset er fyldt med den legendariske Champagne.

Mere om champagnens fader

Det siges om Dom Perignon at han var champagnens fader - at han opfandt champagnen. Det er ikke korrekt. Champagnen fandtes før fader Perignon, men det er helt rigtigt at Dom Pierre Perignon var den første til at nedfælde processerne omkring fremstillingen og dokumentere alle små ændringer og forsøg som han udførte i jagten på "den bedste vin i verden". På sin vis kan Dom Perignon således godt tilskrives en stor del af æren for den champagne som vi kender i dag, fordi det er de metoder som han dokumenterede og beskrev med stor omhu, som til stadighed danner rammen om produktionen mange steder og har været med til at sætte Champagne distriktet på verdenskortet for altid.