Castello di Meleto, Chianti Classico, Gran Selezione "1256" 2010

Før 499,00 kr. På lager » Levering 1-2 hverdage
Fra 349,00 kr.
Spar 150,00 kr.
Prisgaranti
Pris pr. stk. v/1 stk.:
499,00 kr.
Pris pr. stk. v/6 stk.:
349,00 kr.
(Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere)
Indhent tilbud Se fragtpriser

Produktbeskrivelse

Meletos Chianti Classico 1256 er slottets superprestigevin, der fremstilles i små mængder i de bedste årgange. 1256 fremstilles af 80 % Sangiovese, 15 % Cabernet Sauvignon og 5 % Syrah, fra de bedste dele i slottes Casi, Moci, Poggiarso, San Piero og Meleto parceller. Vinstokkene nurses med nærmest ekstrem omhu, og druerne håndhøstes og klaserne lægges i små kasser, der kan stables og blot indeholder op til 10 kilo, så alle druer kommer intakte til kælderen. Druerne køles ved ankomsten ned til 8 grader og gennemgår en 24 timer lang koldmaceration, der sikrer, at alle aromastoffer trækkes ud. Herefter startes gæringen og slottet anvender "delestage", hvor de potentielt bitre kernerne fjernes fra druerne under gæringen. Efter gæringen macereres der yderligere på drueskindet, for at sikre farve, tannin og terroir aftrykket i vinen.

De unge vine fra Syrah og Cabernet druerne lagres herefter i nye franske fade, og vinen fra Sangiovese druerne i et år gamle fade. Fadlagringen varer mellem 14 og 18 måneder og vinen flaskelagres yderligere et år efter aftapningen. Resultatet er en Chianti Classico af nærmest ekstrem kvalitet. Farven er dybrød og funklende. Duften kompleks og nærmest svimlende dyb. Smagen, der på en gang er koncentreret, kompleks og med udsøgt race og klasse, munder ud i en lang og detaljeret eftersmag med en present, men blød og luksuriøs tannin. En Chianti Classico til de fineste anledninger og de bedste udskæringer fra vildt og okse.

95 point, Jamessuckling.com; "A wine with chocolate, toasted-oak and ripe-berry character. Full body, round tannins and tangy finish. Drink or hold. Super sangiovese here."

PRODUKTINFORMATION

Land Italien
Område Toscana
Underområde Chianti
Type/Farve Rødvin
Årgang 2010
Proptype Kork
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 75 cl
Drue 5% Syrah
15% Cabernet Sauvignon
80% Sangiovese
Serveringsforslag Mørkt kød
Vildt