Whisky

Total 0 stk
Vidste du, at whisky fremstilles af fermenteret byg, rug, hvede eller majs, der destilleres? Maltwhisky er lavet af maltet byg.

Whisky er grundlæggende set øl, der destilleres. Maltwhisky er typisk dobbeltdestilleret på kobberkedler. Whiskyen opbevares på fade "casks" af egetræ. En whisky skal være på mindst 40% og mindst tre år gammel. Når den kommer fra fadet er den ofte på 50-60% Cask strength og fortyndes ofte til 42%-46%.

Hos VildMedVin.dk bestræber vi os på at have et bredt, stort sortiment både at original aftapninger og "uafhængige" aftapninger af whiskey. Finder du ikke det du søger, så tag endelig kontakt til os.

» Læs mere om whisky her


Whisky smagning


Hos VildMedVin er vi vilde med whisky. Er du også? Kontakt os og vi arrangere en unik whiskysmagning for dig og dine kolleger, familie og venner.

Vi er autoriseret forhandler af alle de store whisky mærker. De fås alle til gode og forskellige online priser og til hurtig levering.

Whisky on the rocks


Forkæl dig selv eller en du holder af. Kom whisky i dit whiskyglas og tilføj is. Læn dig tilbage og få en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Whisky er også velegnet til madlavning. Kast dig for eksempel ud i at imponere dine gæster med den klassiske og lækre hjemmelavet whiskysauce.

Whiskyens farve


Vidste du, at whisky i sin grundform er en transparent væske? Det er rigtigt. Whisky er efter destilleringen en gennemsigtig farveløs væske helt som vand eller vodka. Mange tror, at farven kommer fra byggen, der anvendes og den mørke farve afhænger af hvor brændt byggen er. Men det er ikke tilfældet.

Det der giver whisky sin farve er tønden den lagres i - eller mere præcist så afhænger farven af tøndens forarbejdning. Mange steder forkuller man tøndens indvendige side inden der hældes whisky på fadet. Dette er med til at give farve og smag til whiskyen. Grunden til at man forkuller tønden er for at trække de naturlige stoffer som træet indeholder ud i whiskyen så som de vanilje toner som de amerikanske White Oak tønder eksempelvis afgiver. Ofte anvender man også tønder fra vin produktion som hos det nordskotske Glen Ord destilleri, der henter en stor del af deres tønder hos franske sherry producenter. Disse tønder er med til at give whiskyen frugtige toner som runder den lidt og giver den en dybere smagssammensætning.

Englenes del
Englendes del eller "the angle share" som de siger i Skotland, er betegnelsen for den del af whiskyen, der fordamper gennem tønderne mens whiskyen ligger på fad. Faktisk er englene ikke så lidt tørstige da ca. 2% af tøndens indhold fordamper hvert år. Dette synes måske ikke af meget, men hvis man tænker på at nogle whiskys ligger på fad mere end 20 år, så bliver det alligevel til en del god whisky som ryger til himmels. Grunden til at skotterne mener det er englene de fordampede dråber tilfalder er, at man i produktionen af whisky bruger store mængder vand som man traditionelt set henter fra floder og fosser i området. Disse fyldes af det regnvand, som man mener englene giver til produktionen. Eftersom englene således har givet vandet til produktionen anser man det kun som rimeligt, at de efterfølgende tager 2% tilbage igen hvert år.

Vil du lære mere om whisky?


Du kan læse mere om de enkelte whiskys, når du klikker dig ind på dem.

Har du spørgsmål til Whisky eller til whisky drinks, så tøv ikke med at sende os en mail eller kom forbi vores butikker. Vores faguddannede personale vil give dig alle de tips og tricks du måtte ønske. Vi sætter en ære i at give vores kunder gode råd og vejledning.